Otvárame dvere k lepšej budúcnosti

Vo svete plnom rýchlych technologických zmien a stále narastajúcej digitalizácie je vzdelávanie kľúčom k úspechu. Pre deti a mladých ľudí pochádzajúcich zo znevýhodneného prostredia, kde finančné prostriedky často nestačia na splnenie ich snov, je prístup ku kvalitnému vzdelaniu ešte dôležitejší. Aj preto sme sa v Fpt Slovakia rozhodli naskočiť na vlnu dobrovoľníctva a zapojiť sa do zmysluplného projektu vzdelávania Digital Future.

Digital Future pomáha rásť

Digital Future je jeden zo štipendijných programov organizácie Úsmev ako dar, ktorý slúži na dovzdelávanie mladých ľudí z centier pre deti a rodinu alebo z menej podnetného a chudobného prostredia. Našou snahou je nielen poskytovať finančnú podporu, ale aj praktické zručnosti, ktoré pomôžu týmto talentovaným mladým ľuďom uplatniť sa na trhu práce a prelomiť tak začarovaný kruh chudoby,“ prezradil Radoslav Dráb z organizácie Úsmev ako dar.

Momentálne je do tohto programu zapojených 21 stredoškolákov a vysokoškolákov zo Slovenska a Ukrajiny vo veku od 16 do 23 rokov. Vzdelávanie bude prebiehať v priestoroch Fpt Slovakia, kde sa im budú venovať naši kolegovia, ktorí sa dobrovoľne rozhodli prispieť k rozvoju týchto mladých ľudí.

Lektori z FPT zdieľajú svoje vedomosti

My v Fpt Slovakia sme hrdí na to, že môžeme byť súčasťou tejto prospešnej iniciatívy. Rozhodli sme sa prispieť k rozšíreniu obzorov týchto mladých ľudí a pomôcť im presadiť sa na trhu práce. Aj vďaka našim lektorom, ktorí sú súčasťou viacerých FPT komunít zameraných na podporu vzdelávania, sa nám podarilo vytvoriť skutočne výživný obsah jednotlivých workshopov,“ ozrejmila HR manažérka Lucia Tomková.

Naša spoločnosť spolu s Telegrafiou, ktorá sa zamerala na rozširovanie vedomostí v Exceli, ponúka komplexný vzdelávací balík. Ten zahŕňa vzdelávanie v technologických oblastiach, ako Power BI, Cybersecurity, využitie AI technológií, základy projektového manažmentu, ale aj rozvoj osobného brandu na sieti Linkedin, tvorbu profesionálneho CV a prípravu na pracovný pohovor so skúseným recruiterom či rozvoj talentov prostredníctvom platformy Gallup s našou certifikovanou koučkou.

Pozitívna zmena

Veríme, že týmto programom prispejeme k pozitívnej zmene a pomôžeme týmto mladým ľuďom pootvoriť dvere k lepšej budúcnosti. Spoločne s našimi kolegami sa tešíme na spoluprácu a na to, že budeme svedkami rastu a úspechov týchto talentovaných študentov.

sk_SKSlovenčina